آیین سخنوری چیست و چه اهمیتی دارد؟ تا به حال این اتفاق برایتان افتاده است که در جلسات مهم نتوانید به راحتی صحبت کنید؟ یا زمانی که برای مصاحبه کاری می روید به علت خوب صحبت نکردن کار را از دست بدهید؟ یا اصلا نتوانید در جمع دوستانه خود به راحتی صحبت کنید؟ نگران نباشید تنها با داستند آیین سخنوری می توانید تک تک مشکلات خود را حل نمایید.
آیین سخنوری چیست؟
آیین سخنوری از جمله اصولی است که هر فرد موفق در زندگی خود باید آن را بداند و با دانستن این آیین بدون شک می تواند تغییرات و تاثیرات زیادی بر زندگی خود بگذارد. سخنوری یک مسئله ذاتی نیست و مهارتی است که هر شخصی می تواند آن را یاد بگیرد. با دانستن آیین سخنوری شما نیز می توانید به یک سخنران خوب تبدیل شوید.
اصول و تمرین آیین سخنوری
آیین سخنوری به شما تمرین و اصولی را یاد میدهد که با تمرین آن ها پس از مدتی خود متوجه تغییراتی در نوع صحبت کردن، لحن و حتی گویش خود خواهید شد.
اصول و آیین سخنوری شامل چه مواردی می باشد؟
- استفاده از کلمات راحت
- کمتر استفاده کردن از متغیر ها
- تلفظ درست کلمات
- اول فکر کنید و بعد صحبت کنید
- با اعتماد بنفس صحبت کنید
- با آرامش صحبت کنید
- کتاب زیاد بخوانید
- مقابل یک آینه تمرین کنید
- گفتار و تماس چشمی داشته باشید
- مهارت شنیداری خود را افزایش دهید
آیین شماره 1 = استفاده از کلمات راحت
یکی از مهمترین نکات در بحث آیین سخنوری این است که ما از کلمات واضح استفاده کنیم. نه کلمات دشوار که مخاطبان متوجه صحبت ما نشوند. باید ما همواره باید بفهمیم که کلمات جدید را وارد صحبتهای روزمره مان بکنیم و به عبارتی داشتن و دید را وارد کنید صحبتهای روزمره مان بکنیم و به عبارتی داشتند وارد کنید به مقاله ای که در این زمینه در سایت موجود است مراجعه کنید.
آیین شماره 2 = کمتر استفاده کردن از متغیر های بی معنی
شما باید سعی کنید در مکالمات خود تا حد امکان از کلماتی مانند: ام، اوه، آ، اهم و … استفاده نکنید. بهتر است از کلمات با معنی چون: به عنوان مثال، پیشنهاد میکنم، همچنین و … استفاده نماید. استفاده از کلمات بی معنی باعث می شود تا اثر بخشی سخنان شما بسیار کم شود.
آیین شماره 3 = تلفظ کامل کلمات و لغات
شما اگر نتوانید به درستی کلمات و لغات را تلفظ نماید، باعث میشود تا شنونده به درستی معنای صحبت های شما را متوجه نشود و در نتیجه باعث خستگی و بی حوصلگی او می شود و جلسه را ترک خواهد کرد. پس اگر قصد دارید تا توجه شنوندگان را به خود جلب کنید و یک سخنرانی خوب داشته باشید بهتر است تا به آیین شماره 3 از آیین سخنوری بسیار خود دقت نماید.
آیین شماره 4 = اول فکر کن و بعد صحبت کن!
قبل از صحبت کردن فکر کنید. به خصوص اگر جلسه یا کنفرانس شما بسیار رسمی و جدی باشد، در این صورت حتماً یادداشت بردارید و به پاسخ سوالات احتمالی فکر کنید. فقط باید در کمک به دیگران تبعیض بیشتری قائل شوید.
آیین شماره 5 = با اعتماد بنفس صحبت کن…
آیا تا به حال توجه کرده اید که افراد با اعتماد به نفس و جذاب تر به نظر می رسند؟ اگر هنگام سخنرانی یا سخنرانی از عزت نفس بالایی برخوردار هستید یا حداقل ادعا می کنید که از عزت نفس بالایی برخوردار هستید ، این احساس به شدت بر مخاطبان شما تأثیر می گذارد. وقتی در کلاس های هنری تمرین می کنیم ، می توانم مشکل شرمندگی و عدم اعتماد به نفس را در برخی از شرکت کنندگان به وضوح مشاهده کنم. این خجالت و عدم اعتماد به نفس مانع از آن می شود که مردم بتوانند رها شده و با خیال راحت صحبت کنند.
آیین شماره 6 = با آرامش صحبت کنید
سرعت صحبت کردن خود را کاهش دهید. صحبت کردن به سرعت احساس استرس و اضطراب و حتی عدم آمادگی گوینده را برمی انگیزد. وقتی نگران چیزی هستید، طبیعتاً سریعتر صحبت می کنید. این واکنش طبیعی بدن باعث می شود استرس به نظر برسید و از حرفه ای بودن شما بکاهد. بنابراین سرعت را کم کنید. بهتر است آرام صحبت کنید تا اینکه سریع و بدون وقفه صحبت کنید.
آیین شماره 7 = کتاب زیاد بخوانید
داشتن مطالعه زیاد باعث میشود تا دایره لغات شما افزایش پیدا کند در نتیجه افزایش دایره لغات باعث میشود تا بتوانید بهتر و راحتتر صحبت نماید و از بهترین کلمات استفاده نمیاد. پس سعی کنید مطالعه خود را بیشتر از قبل نماید.
آیین شماره 8 = مقابل یک آینه تمرین کنید.
تمرین جلوی آینه برای تبدیل شدن به یک سخنران خوب بسیار مفید است. یکی از آیین سخنوری، زبان بدن خوب است. زبان بدن شامل حرکات دست، حالات صورت، حالت و راه رفتن سبک صحبت کردن و غیره است. با تمرین در مقابل آینه، می توانیم این حرکات را بر روی خود بررسی کنیم.
آیین شماره 9 = گفتار و تماس چشمی داشته باشید
پیام شما به جایی منتقل می شود که نگاه شما آن را معطوف می کند. یکی از موثرترین آیین سخنوری، ارتباط دو طرفه می باشد، که شامل تماس چشمی است. تماس منظم چشمی با کل مخاطب نشان می دهد که گوینده برای هوا یا برای خودش صحبت نمی کند، اما مهم این است که مخاطب به طور کامل گوش دهد.
آیین شماره 10 = مهارت شنیداری خود را افزایش دهید.
آخرین و مهم ترین آیین سخنوری این است که بتوانید به خوبی بشنوید. گوش کردن با شنیدن بسیار متفاوت است. خوب شنیدن باعث میشود تا به تک تک جزئیات دقت نماید و باعث افزایش تمرکز شما خواهد شد که در نتیجه به روی سخنرانی شما تاثیر مثبتی خواهد گذاشت.
جمع بندی آیین سخنوری
همه ما باید برای برقراری ارتباط با جهان پیرامون خود صحبت کنیم. ما نیازها و خواسته های خود را از طریق گفتار بیان می کنیم. برای داشتن یک بیان خوب و موثر، باید آیین سخنوری را بدانیم، در این مقاله 10 تا از مهم ترین آیین را به شما گفتیم که با رعایت این 1- نکته می توانید بهترین سخنرانی را داشته باشید.